Kinek éri meg csatlakozni viszonteladói hálózatunkhoz? (… és kinek nem?)

Szerző: | okt 31, 2007 | bélyegző, bélyegző expressz, bélyegző készítés, bélyegző rendelés, partnereink, viszonteladó | 4 hozzászólás

  

Legyen ÖN is a Bélyegző Expressz viszonteladója!» Sem Önnek, sem nekünk nem éri meg, ha lelkiismeretlenül rábeszélem arra, hogy mindenáron forgalmazza termékeinket, ezért kérem, engedje meg, hogy néhány gondolatban összefoglaljam, kinek lehet hasznos, és kinek nem javaslom, hogy a Bélyegző Expressz viszonteladói hálózatához csatlakozzon.

Amennyiben Ön is szívesen bővítené Üzlete szolgáltatásainak körét, vagy a már meglévő bélyegzőkészítés szolgáltatása helyett választaná a Bélyegző Expresszt, akkor a következőket érdemes megfontolnia.

El kell döntenie, kiknek értékesít. A papír-írószer szakmában – viszonteladóink többsége ebben az üzleti szegmensben dolgozik – egyrészt a multik nyomására, másrészt az ebből is következő, részben vélt, részben valós piacszűkülés miatt alapvetően két értékesítői magatartás figyelhető meg.

Az egyik szerint fel kell tölteni a polcokat olcsó tömegtermékekkel, nem baj, ha az alacsony ár alacsony minőséget takar,  mert "a vevők úgyis a legolcsóbbat keresik, és ha egy forinttal drágább terméket árulok, mint a konkurencia, akkor elvesztem". A másik filozófia szerint az marad talpon, aki a legjobb terméket adja, a legjobb szolgáltatással, és korrekt áron értékesít, de nem adja olcsóbban a termékét annál, mint amekkora összegből olyan szolgáltatást nyújthat, amelyet mindig büszkén vállalhat.

Az első filozófia szerint működő cégek megszerzik a leghűtlenebb vevőket, azokat, akiket az alacsony áron kívül más nem köt hozzájuk – sem a minőség, sem a szolgáltatás nem tud, hiszen az olcsó áru attól olcsó, hogy nem tudja ugyanazt, mint a drágább, és az azon realizált haszonból nincs mit visszaadni a Vevőnek szolgáltatásban. Miért lenne hálás a vevő? Kapott egy olcsó, egyáltalán nem csúcsminőségű terméket és egy feledhető szolgáltatást. Mi oka lenne visszatérni?

A második – számomra rokonszenves – szemlélet szerint működtetett cégek azokat a vevőket vonzzák, akik pontosan tudják, hogy a magasabb vételár mögött magasabb minőség van, akik jogos elvárással közelítenek az értékesítő céghez, és meg is kapják azt, amit várnak: gyors, pontos kiszolgálást, minőségi terméket. Ők valóban hűségesek, és ezer érvük van egy ilyen cég iránt tanúsított hűség mellett.

Biztosan Ön is ismeri azt a híres reklámszlogent, hogy "Még senkit sem rúgtak ki azért, mert IBM számítógépet vásárolt". Erre gondolok.

» A Bélyegző Expressz nem kíván versenyezni azokkal a bélyegzőkészítő vállalkozásokkal, akik termékeik és szolgáltatásaik mellett egyetlen érvet tudnak felhozni: az alacsony árat. Ez első olvasatra tán udvariatlanul hangzik, de ha tovább olvas, Ön is egyet fog érteni velem abban, hogy ezzel kell kezdenem.

A Bélyegző Expressz a Magyarországon kapható legdrágább bélyegzőtípust, a Trodatot forgalmazza, a bélyegző szöveglemezeket első osztályú, szintén felső árkategóriájú anyagokból készítjük a legújabb – így egyben legköltségesebb – lézergravírozó technológiával. A kiszállítást Budapest területén megbízható futárszolgálat végzi, míg az ország többi részébe gyorsított, ajánlott küldeményként juttatjuk el a bélyegzőket, igénybe véve ezzel minden olyan ésszerű extra szolgáltatást, amely a bélyegzők gyors célba juttatásához igénybe vehető. Ez mind tetemes költséggel jár, de – úgy vélem – csak így szabad szolgáltatni. Ami ennél kevesebb, azt nem tartjuk minőségi szolgáltatásnak.

Vevőink tökéletesen megértik ezt a filozófiát. Büszkék vagyunk rá, hogy felméréseink alapján Vevőink a legfontosabb szempontnak a gyorsaságot, a pontos szedést és a bélyegző minőségét, tartósságát jelölték meg, amikor arról kérdeztük őket, mely szempontok alapján választottak bennünket.

» Viszonteladóinktól csupán annyit kérünk, segítsenek nekünk ugyanezt a filozófiát képviselni. Cserébe a legkedvesebb, legigényesebb vevőkört vonzzuk hozzájuk. Nálunk is ilyen Ügyfelek vásárolnak, és büszkék vagyunk Rájuk.

Gyakran keresnek meg bennünket olyan papír-írószer forgalmazó vállalkozások, akik jelenlegi beszálítójuknál olcsóbb bélyegzőkészítőt keresnek. Olyanok is jeletkeznek, akik más, a Trodatnál lényegesen gyengébb minőségű bélyegzőt forgalmaznak – természetesen olcsóbban -, és azt szeretnék, ha cégünk a Trodat terméket a másik termék árával azonos áron (vagy akár annál olcsóbban) tudná szállítani.

Ilyenkor mindig el szoktuk mondani, hogy ahhoz, hogy alacsonyabb áron tudjunk dolgozni, a minőséghez kellene hozzányúlnunk, de ezt Vevőink érdekében nem tesszük, de ha Ön olcsó bélyegző beszállítót szeretne, akkor javaslunk Önnek egy céget – és itt megmondjuk, kihez érdemes fordulni, ha kizárólag az olcsóság számít. Ekkor gyakran szoktuk azt a választ kapni, hogy "eddig épp velük dolgoztunk, csak gondok voltak a minőséggel és a pontossággal, ezért keresünk új beszállítót".

Nos, igen. Erről beszélünk.

» Kinek éri meg tehát csatlakozni a Bélyegző Expressz viszonteladói hálózatához?

Olyan vállalkozásoknak, akik

  • ügyfélkörét részben vagy egészben vállalkozók, vállalkozások adják,
  • minden termékükkel és szolgáltatásukkal a minőség mellett kötelezték el magukat, és ez mind üzleti megjelenésükön, mind kommunikációjukon meglátszik,
  • nem hiszik azt, hogy a multikkal kell árversenyezni, és T. Gazdaságos szolgáltatást kell nyújtani, mert tudják, hogy a Vevő akkor tér vissza, ha a pénzéért azt kapta, ami jár neki,
  • a problémás vevőket a konkurencia üzletébe küldik vásárolni (ahogy mi is tesszük), hogy több idejük maradjon azokra a vásárlókra, akik azért jöttek hozzájuk, amit kapni lehet és venni érdemes az üzletükben.​

» Ha Ön a fentiekben ráismert a vállalkozására, és szívesen lenne viszonteladónk, kérjük, olvassa el rövid tájékoztatónkat honlapunkon, töltse ki adatlapunkat, és küldje el részünkre!

FONTOS TUDNIA: E szolgáltatás bevezetése az ÖN részéről befektetést nem igényel – minden szükséges anyagot (display, vevőkatalógus, megrendelőszelvény, dekorációs anyag) díjmentesen biztosítunk az ÖN számára is!

Ha sikerült felkeltenem érdeklődését, kérem, jelentkezzen még ma Viszonteladói Partnerprogramunkba!

Megtisztelő figyelmét megköszönve:

Horváth Attila
Bélyegző Expressz
Minőségi bélyegzők, expressz gyorsasággal, garanciával!
1163 Budapest, Cziráki utca 26-32., Főépület, 1. emelet 115.

Telefon: 06 (1) 411 1212
Telefax: 06 (1) 411 1313
Nyitva tartás: (munkanapokon) 10 és 17 óra között

www.belyegzoexpressz.hu

4 hozzászólás

  1. Takács Péter

    Üdvözlöm! Csak gratulálni tudok a blogjához, igazán nívós, ritkán látni ilyet… Csatlakoznék „Viszonteladói Programjához”, az adatlapot már elküldtem Önnek. Mihamarabbi válaszát várva: Takács Péter

  2. bélyegző expressz

    Tisztelt Takács Péter Úr!

    Adatlapja megérkezett, kérem, ellenőrizze postafiókját, a választ elküldtük.

    Rövidesen felvesszük Önnel a kapcsolatot.

    Köszönöm megtisztelő bizalmát!

    Horváth Attila

  3. Guszti

    Hahó Attila !

    Tudod-e ajánlani az együttműködést olyan, igényesen működő kkv-kat rendszeresen felkereső üzletkötőknek, akik szívesen foglalkoznának ezzel a termékkel?

    Milyen formában látsz erre lehetőséget?

  4. bélyegző expressz

    Kedves Guszti!

    Segítene, ha többet mondanál róla. Esetleg egy e-mailben. Az alapötlet teljesen használható: adott egy üzletkötő, aki kkv-kat látogat, és eddigi termékei mellé felvenné a bélyegzőkészítést is?

    Ha így jól értem, akkor az ötlet jó.

    Mit kell átgondolni?

    Ha felveszi a megrendelést egy adott cégnél, akkor mi szállítunk, számlázunk a cég felé, és ő kap jutalékot, vagy szállítunk és számlázunk az üzletkötő felé, és ő adja tovább a terméket?

    A részleteket még az elképzelés szintjén is érdemes előre tisztázni.

    Ha a fentiek érdekesek lehetnek, kérem, hogy akár e-mailben, akár a többi csatorna valamelyikén egyeztessünk.