Ön látott már 1 méter széles bélyegzőt? Ha nem, most fog!

Szerző: | nov 19, 2007 | bélyegző, bélyegző készítés, speciális bélyegző | 2 hozzászólás

Összegyűjtöttem néhány érdekes felhasználási területet, és jónéhány videót is belinkeltem – szerintem lesz, amin meg fog lepődni!

Ön például látott már bélyegzőt építkezésen?

Jó, jó, nem arra a pecsétre gondolok, amit a kivitelező nyom az építési naplóba, hanem annál kicsit nagyobbra.

Olyan nagyra, hogy nemhogy egy nagyobb táskába nem férne bele, de tekintélyes méretű csomagtartóra volna szükség, ha A pontból a B-be akarnánk vinni. Mire bélyegeznek egy ilyen stemplivel? Friss betonra! Nem hiszi? Nézze meg!

Sokmindent láttam már, de ez nekem is új volt. Pedig hallottam már terepjáróra ragasztható bármikor feltehető és leszedhető műsárról is. Azon gondolkoztam, amikor néztem a videót, hogy aki ilyen sima betont tud önteni, az miért bélyegez rá mintát? A végére rájöttem, hogy a kövezet ára és a lerakása is sokkal drágább lett volna. Magam is meglepődtem, mennyire élethű a "bélyegző" lenyomata.

A következő videó a gyerekkoromra emlékeztet. Az első bélyegzőm ugyanígy készült. Illetve majdnem ugyanígy – a speciális szerszám helyett bicskát használtunk. Így készíthet bélyegzőt házilag.

Ha van türelme, itt megnézheti, hogyan készül egy bélyegző ma egy Trotec lézergravírozó géppel. Ez a felvétel majdnem 6 perc, de érdemes rászánni az időt. Ennyi idő alatt két bélyegzőt gyárt le ez a berendezés. Csak azért füstöl annyira, mert ez a videó valószínűleg csak a bemutató kedvéért készült, ezért a lézergravírozó gépre nem kötötték rá az elszívót – ami egyébként ugyanolyan hatalmas, mint a gép maga – ezért, amikor a lézerfej fordul, a bélyegzőgumi kicsit fellángol. Ha megnézi a felvételt, megérti, miért használunk mi is Trotec lézergravírozó gépet. Nélküle nem tudnánk ilyen gyorsan dolgozni.

Ha elkészült a bélyegző, már nincs is más dolgunk, mint keresni egy remek asszisztenst, aki igazán gyorsan tud bélyegezni. Azt hiszem, a következő videó a világcsúcstartót mutathatja. Egyetért? Nézze meg!

Ki gondolta volna, hogy a bélyegző még egy választási kampányban is jól jöhet? Nézze meg a videót!

Ha tetszett, még van egy-két csemege, hamarosan megosztom Önnel!

Horváth Attila
Bélyegző Expressz
Minőségi bélyegzők, expressz gyorsasággal, garanciával!
1163 Budapest, Cziráki utca 26-32., Főépület, 1. emelet 115.

Telefon: 06 (1) 411 1212
Telefax: 06 (1) 411 1313
Nyitva tartás: (munkanapokon) 10 és 17 óra között

www.belyegzoexpressz.hu

2 hozzászólás

  1. Péchy Imre

    Attila

    A bejegyzésed sok őj dolgot megmutatott a bélyegző világ érdekesebb oldalából.
    Ha ilyen pörgős a bélyegző, akkor egyes kereskedőknél a 24órást miért vállalják felárért. (Nem raktározási költség miatt, hanem expressz ár.)

  2. bélyegző expressz

    Van még, aki felárral vállalja a 24 órás bélyegzőkészítést??? Nálunk ez az elképzelhető leghosszabb határidő – hacsak nem valami olyan nagyon különleges pecsétet rendelsz, amiből évente 3 darabot adunk el, és külön határidővel készül. Illetve 5 munkanapra vállaljuk a többszínűeket – bár ezekkel is sokkal hamarabb el szoktunk készülni.

    Ha mégis van, ahol az 1 munkanapos határidő feláras, akkor – csak tippelni tudok – ott feltételezhető, hogy nem náluk készül a bélyegző, és valaki olyan olcsó postai szolgáltatással küldi hozzájuk, hogy nem is meri egy munkanapra ígérni, ergo, ha ilyen határidőt kérnek, drágább a posta, így feláras a szolgáltatás. Ha futár viszi a boltba a bélyegzőt, ugyanez lehet: külön fuvar = felár.

    A másik lehetőség, hogy az illetőnek nagyon kevés megrendelése van, nem lézerrel dolgozik, hanem fotopolimerrel, és – mivel ott az alapanyag fajlagosan drágább, spórol a hulladékkal (egyszerre több bélyegzőt akar készíteni, de arra sokat kell várnia), ezért felárat kér, ha nem tudod megvárni, amíg összegyűlik 4-5 bélyegző, amivel már megéri bekapcsolni a gépét.

    A fotopolimer technikába sokan azért ugrottak bele, mert néhány százezer forintból megvásárolható a bélyegzőkészítő gép, és azt hitték, ezzel majd el lehet indítani egy jó szolgáltatást. Csak az alacsonyabb beruházás átka a jóval magasabb rezsiköltség, ugyanis sokkal drágább az alapanyag, rengeteg a hulladék, a gép 45 perc alatt készít el egy szöveglemezt (igaz, akár tízet is ennyi idő alatt), de sok a hibalehetőség, gyakran kell ismételni egy munkadarabot, mert a levilágítás, kimosás során gyakran sérülnek az apróbb betűk vagy ékezetek. Borzasztó drága a levilágításhoz használt film, érzékeny az előhívási hőmérsékletre – tehát itt is sok a hulladék. (Az anyag hasonló a nyomdai filmhez.)

    Aki tisztességes szöveglemezt akar készíteni, annak utókezelő spray-t kell használnia a kész szöveglemezek felületvédelméhez. Ha nem teszi – spórolásból sokan elhagyják, mert őrült drága -, akkor a szöveglemez egy év alatt tönkremehet, ugyanis ez a felületkezelés védi meg a vízben oldódó polimert a vízbázisú festék károsító hatásától. Gyakran elhagyják, mert a vevő nem látja a különbséget a vásárlás pillanatában. (Figyelem! Nem mindenki hagyja el, vannak még becsületes bélyegzőkészítők!)

    Szóval főleg a kisebb bélyegzőkészítőkre volt jellemző a többnapos határidő, illetve az 1 napos határidőhöz kapcsolt felár.

    Nem szentírás, ugyanis lehet, hogy valaki egész egyszerűen így alakította ki az árait, de – ismerve a piacot – ez öngyilkosságnak tűnik.

    Egyébként adtál egy tippet, ma írok is ennek kapcsán valamit. Köszönöm az ötletet!