Mire használjon és mire ne egy bélyegzős tollat?

Szerző: | okt 27, 2008 | bélyegzős toll, goldring, twin | 8 hozzászólás

Bélyegzős tollOktóber közepén, egy konferenciára igyekezvén beszaladtam egy üzletbe, mert valamit elfelejtettem magammal hozni, és megdöbbenve láttam, hogy már ott sorakoznak a polcon a csokimikulások.

Bár roppantul irritált, hogy némi piaci előnyért cserébe az édesipari gyártók fittyet hánynak úgy általában az ünnep lényegére – tudniillik arra, hogy a Mikulás decemberben jön -, de azt feltétlenül észre kellett vennem, hogy megkezdődött a téli ünnepek előtti készülődés. Mármint üzletileg. Lelkileg majd… ööö… szóval bepótoljuk.

Gondolom, percek kérdése, és – október ide vagy oda – megjelennek a plázákban az első agyondíszített karácsonyfák is. Mindenkinek lelke rajta. Én az ünnepet a maga idejében szeretem.

Nem is szeretnék elébe menni semminek, csak azért szólok, mert jelzett a műszerünk. Amikor nálunk elkezdenek vadabbul fogyni a bélyegzős tollak, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az ország megértette a plázák és a csokigyárak üzenetét, és elkezdett készülődni a téli ünepekre.

Íme néhány hasznos tanács azoknak, akik úgy döntöttek, hogy szeretteiket/főnöküket/ügyfeleiket bélyegzős tollal szeretnék meglepni. Lehet, hogy lesz, akit le fogok beszélni.

A bélyegzős toll elegáns és praktikus, ha elegánsan és praktikusan használják, de nem való mindnekinek, illetve nem mindegyik való mindenkinek. És vannak kifejezetten ellenjavalt felhasználási területek.

Nézzük, haladjunk sorban.

TWIN bélyegzős tollAz első – és egyben olcsóbb – változat a Twin bélyegzős toll sorozat.

Ez egy műanyag tolltestbe épített, strapabíró fém bélyegzőszerkezet, egyetlen műanyag alkatrésszel, amelyet nagyjából 5 év alatt mindössze két vevőnknek sikerült tönkretenni, azonban mindkettőjüknek azonnal az első pecsételés előtt, és azzal, hogy a működtető klipszet nem megnyomták, hanem húzták, éspedig addig, amíg az el nem tört.

Így működik a TWIN bélyegzős toll - és itt rendelhetőAz egyik ilyen vevőnk ékszerész mester volt, a másik vásárló hivatását fedje homály. Természetesen mindkettőjük bélyegzős tollát ingyen cseréltük, noha kipróbáltam egy másik darabon, mekkora emberi brutalitásra van szükség a termék leamortizálásához, és hát nem kis elszántság kellett hozzá, hogy tönkretegyem. De ha egy bélyegzős tollat — akár szándékosan, vagy egészen fatális félreértésből eredő felhasználói hiba eredményeképp — el lehet rontani, és a vevő be is vallja, hogy ő hibázott, akkor a Bélyegző Expressz cserél. Ennyit megér a hírnevünk.

Mondhatnám tehát, hogy ezt a tollat nem ajánlom erős fizikumú embereknek, de nem ez az érvem a legerősebb. Inkább azt mondom, hogy ez a toll a fiataloké.

TWIN bélyegzős toll diákoknakAzért műanyag a tolltest – és a klipsz is -, mert ez lényegesen elérhetőbb árúvá teszi ezt a bélyegzős tollat. Három sor fér el rajta, praktikusan egy név, egy mobilszám és egy e-mail cím, de lehet ez három egész más sor is. Volt, aki a kedvesének írt rá egy üzenetet, hogy bármikor olvashassa.

Ez a toll inkáb praktikusságával hódít, nem az eleganciájával. Ez nem azt jelenti, hogy csúnya, hanem azt, hogy műanyag. Tényleg inkább a fiataloknak való, mint az mp3 lejátszós mobiltelefon.

Ha konzervatívabb, elegánsabb ajándékot szeretne venni — vagy saját magát szeretné meglepni vele —, inkább a Goldring sorozatból érdemes választania.

Ezeknek a bélyegzős tollaknak minden alkatrésze fém. Ez nem csak azért fotos, mert ilyen tollat — tudtommal — még egyetlen vevő se tett tönkre, hanem azért, mert ez tényleg nagyon elegáns, és annyival nem drágább, mint amennyivel jobban mutat.

Goldring bélyegzős tollKiknek ajánlom?

Egyrészt azoknak, akik kedvelik a praktikus és elegáns dolgokat. Azoknak, akiknek stílusa van. Akik használnak névjegykártyatartót,  akik nem műanyag pohárból isszák a kávét a munkahelyükön, hanem porcelán csészéből, azoknak, akik még küldenek képeslapot, ha elutaznak valahová, azoknak, akiknek nem mindegy, hogy egy mappa bőr vagy műbőr.

A bélyegős toll igazán a gazdája tolla — az Ön adatai szerepelnek a szöveglemezen, a pecsét elválaszthatatlan a tolltól. A Goldring tollak arról is híresek, hogy a pecsét rész kupakja nem veszíthető el. Egyetlen kivétel a bélyegzős töltőtoll — ott a fokozott eleganciáért ennyi kockázatot el kell vállalni.

És a legfontosabb:

************************************************************

MIRE NE HASZNÁLJON SOHA EGY BÉLYEGZŐS TOLLAT?

************************************************************

Remélem, senkit nem bántok meg ezzel.

Nagyon sok vevőt kell lebeszélnünk erről, mert bár elsőre ragyogó ötletnek tűnhet, a használat során nagyon sok kelemetlen élmény forrása lehet, ezért mindenkinek azt javaslom:

soha ne tetesse az aláírását bélyegzős tollra!

Képzelje el, hogy alá kell írnia valamit.

Elővesz egy elegáns tollat, és ahelyett, hogy leírná a nevét, odapecsételi az aláírását a papírra.

Ha valami lehet nagyon kínos, hát ez az lehet. Mindenkinek az lesz az első gondolata, hogy Ön analfabéta.

Márpedig biztosan nem ezt akarta üzenni azzal, hogy bélyegzős tollat vásárolt.

A bélyegzős tollra ugyanazokat az adatokat írja, amelyeket egy klasszikus cégbélyegzőn tüntetne fel. Vagyis a vállalkozása nevét, a székhelyét, az adószámát. Ennél több nem fér el egy bélyegzős tollon, ezért ha ennél informatívabb szeretne lenni, továbbra is a hagyományos vagy a zsebbélyegzőt javaslom Önnek, de számos esetben elég, ha ez a három alapadat kéznél van.

És az bizony elég elkápráztató tud lenni, ha egy viharos üzleti tárgyalás végén Ön úgy javasol valamit, hogy azt mondhatja, ha ezt a javaslatát elfogadják, itt, most azonnal aláírja és lepecsételi a szerződést.

Ja, még valami!

Ne vegyen bélyegzős tollat, ha gyakran veszíti el az írószereit! Kétszeresen bosszús lesz, ha egyszerre kell pótolnia az értékes tollát és a cégbélyegzőjét is.

Horváth Attila

Bélyegző Expressz
Minőségi bélyegzők, expressz gyorsasággal, garanciával!
1163 Budapest, Cziráki utca 26-32., Főépület, 1. emelet 115.

Telefon: 06 (1) 411 1212
Telefax: 06 (1) 411 1313
Nyitva tartás: (munkanapokon) 10 és 17 óra között

www.belyegzoexpressz.hu

8 hozzászólás

  1. Sikeresmama

    A goldring tollad nekem megvan, és egyszerűen imádom. Ilyen jó tollam még sosem volt. Bármikor előveszem, mindig leesik az álluk. Iszonyú szép darab, és nagyon praktikus, már több ember rákattant amikor meglátták, hogy milyen klassz.

    Most, hogy így mondod, lehet, hogy karácsonyi ajándékként is rendelek belőle :))

  2. Gál Kristóf | Adwords blog

    Milyen tollakba van beépítve a bélyegző? Gondolom, hogy jókba :), de vajon maga a Trodat gyártja a tolltesteket+hegyeket is?

  3. Bélyegző Expressz

    A termék minden ízében Trodat, mindent ők gyártanak.

  4. Zsolt a teateraszról

    Zavarban vagyok, pont egy nagyon hasonló blogbejegyzést szerettem volna írni…. még jó, hogy nem bélyegzővel foglalkozunk:)

    Zsolt

  5. Bélyegző Expressz

    Zsolt, jól értem, hogy bélyegzős tollról szerettél volna írni? Miattam ne fogd vissza magad! Csak jelezz, ha kész, mert érdekel.

  6. Zsolt a teateraszról

    Szia Attila,

    nem, ezek szerint félreérthető voltam. Nem értek a bélyegzőtollakhoz és most még felhasználó sem vagyok.

    (Küldök majd egy mailt, ahol kifejtem egy kicsit bővebben, mire gondoltam.)

    Zsolt

    ui.: lehet, hogy a böngészőm a hibás de továbbra is gondom van az ellenőrző kód elfogadásával.

  7. Bélyegző Expressz

    Oké, várom az e-mailt.
    Nem tudom, mi lehet a gond, itt működik minden. Másnak is van ilyen problémája?

  8. Online Vállalkozó Klub

    Hehe, Attila, ha válaszolok a kérdésedre, akkor hazudok! 🙂