Ma van utoljára — Holnaptól drágább a környezetbarát bélyegző

Szerző: | jún 30, 2009 | bélyegző, ecoprinty, környezetbarát bélyegző, környezetbarát iroda | 3 hozzászólás

4912_ecoprinty2A környezetbarát irodai munkához továbbra is küldök ötleteket Önnek, de a Trodat EcoPrintyt ilyen kedvező áron már csak ma éjfélig tudom odaadni.

Ha tehát most van szüksége bélyegzőre, ne habozzon.

De előbb jöjjenek a környezetbarát tippek.

Standby helyett kikapcs

Sokan nem tudják, de a standby mód nem azt jelenti, hogy a készülék nem fogyaszt. A standby is egy üzemmód, úgynevezett készenléti állapot, és ilyenkor az elektromos készülékek bizony fogyasztanak — noha csak eredeti fogyasztásuk töredékét, de ez az év 365 napjára vetítve már nem elhanyagolható. Amint a környezetre gyakorolt hatása sem kicsi, főleg akkor, ha figyelembe vesszük, hogy világszerte hány elektromos készülék marad standby módban éjszakára.

A munkaidő többnyire 8 óra, a nap további 16 órájában e készülékek fölöslegesen fogyasztanak standby módban, amikor ki is lehet kapcsolni őket. De mégis mennyi a fogyasztása egy olyan irodának, amelyben 3 számítógép 3 monitorral, 3 szünetmentes tápegység és három nyomtató van standby módban?

A háztartások fogyasztásának mintegy 10%-át (!!!) teszi ki a standby fogyasztás. És bár a készülékek ilyenkor valóban alig fogyasztanak valamit, az üzemmódot jelző LED működtetéséhez a 220 V-os feszültséget kisfeszültséggé kell alakítani, és ehhez az átalakításhoz akár 15-20 W energiára is szükség van óránként. Magyarul: annyi energiára, amennyivel egy energiatakarékos izzó egy normál 75 wattos izzó fényét tudja produkálni. Vagyis egyetlen standby módban felejtett készülék annyit fogyaszt, mintha abban a helyiségben egy energiatakarékos izzót folyton égetnénk. És akkor még csak a LED-et üzemeltető áramkör fogyasztását számoltuk.

Csak az Egyesült Államokkal kapcsolatos számításokat találtam, de ezek is elég tanulságosak. Ezek szerint amennyiben minden amerikai irodában el lehetne érni, hogy standby üzemmód helyett inkább kikapcsolnák az irodai berendezéseket, évente 2 millió autó károsanyag kibocsátásának megfelelő szennyezéstől lehetne megszabadítani a légkört.

Izzólámpák helyett energiatakarékos izzó

Egy átlagos izzólámpa teljesítményfelvétele 60 W. Egy ennek megfelelő fényerejű energiatakarékos izzóé csupán 15 W. Vagyis az előbbinek egynegyede. Amennyiben az egész EU-ban minden izzólámpát energiatakarékos égőre cserélnénk, ennek eredményeként 40 terrawattórát takaríthatnánk meg, ami 11 millió európai háztartás éves energiafogyasztásának felel meg. Vagyis olyan lenne, mintha egy Magyarországnál nagyobb területen a háztartások egyáltalán nem fogyasztanának elektromos energiát.

Ön milyen égővel világít az irodában?

És végül az emlékeztető:

trodat_belyegzokeszites_felelosseggel1Az EcoPrinty bélyegzőt utoljára ma éjfélig tudja ezen a kedvező áron rendelni. Holnaptól visszaállítom az eredeti, jóval magasabb árat, ráadásul még az áfa is emelkedik.

Ha tehát bélyegzőre van szüksége, feltétlenül látogasson el ide még ma:

>>> EcoPrinty bélyegző megrendelése akciós áron 2009. június 30. éjfélig itt.

 

Horváth Attila

Bélyegző Expressz
Minőségi bélyegzők, expressz gyorsasággal, garanciával!
1163 Budapest, Cziráki utca 26-32., Főépület, 1. emelet 115.

Telefon: 06 (1) 411 1212
Telefax: 06 (1) 411 1313
Nyitva tartás: (munkanapokon) 10 és 17 óra között

www.belyegzoexpressz.hu

3 hozzászólás

  1. Kocs Szebi

    Személy szerint nincs szükségem bélyegzőre, de akinek van az ne haggya veszni a lehetőséget.

    Üdvözlettel,
    SZEBI.

  2. Kiss Ernő

    A 3000 Ft bruttó áru bélyegzőben a Győrbe történő postázás is benne van? Ha nem, akkor mennyi a teljes utánvét összege,amikor kézbe kapom?

    • Bélyegző Expressz

      Kedves Ernő! (Elnézést késedelmes válaszért, idáig tárgyaltam.)
      Az ár a szállítás költségét nem tartalmazza. Az árak a következők: bruttó 20 ezer forint fölötti megrendelésnél ingyenes a házhoz szállítás, alatta bruttó 1500.- forint.