Az Ön munkatársai hány perc alatt oldják meg a gyertya-problémát?

Szerző: | máj 4, 2010 | kreativitás, motiváció | 3 hozzászólás

belyegzo-expressz-kreativitas1Ma, amikor az online világban mindent pillanatok alatt másolnak — egyszer most már indítok egy versenyt, ahol a tőlem átvett tartalmakkal nyomuló bélyegzős honlapokat lehet majd egy jó kis díjért összeszedni —, a kreativitás sokkal nagyobb érték, mint valaha volt.

Mert egy ilyen világban csak az őrizheti meg a vezető szerepét, aki gyorsabban fejleszt, kreatívabban gondolkodik, mint a versenytársak. Ebben a versenyben szüksége lesz a munkatársaira is!

Na de hogyan hozhatja ki a legtöbbet a kollégáiból? Mivel motiválhatja őket?

Itt egy megdöbbentő és egyben zseniális megoldás. Én most vezetem be, és biztos vagyok benne, hogy működni fog.

A kollégáimnak tetszik az ötlet.

Ha a cége értékesítéssel foglalkozik, feltétlenül gondolnia kell arra, hogy legyen összefüggés a munkatársai fizetése és a cég teljesítménye között. Erre találták ki a forgalom/nyereség alapú bérezést.

Na de elegendő-e ennyi?

Amióta Rónai Balázs megmutatta nekem ezt a videót, azt mondom, ez szükséges, de nem elégséges. Sőt, vannak helyzetek, amikor valami egész másra van szükség.

Ha most nem szán rá 18 percet erre a lebilincselő videóra — van magyar felirat, tehát nem elég indok, ha nem beszéli anyanyelvi szinten az angol nyelvet —, talán élete legjobb stratégiai döntését hagyja ki.

FIGYELEM!

Így állíthatja be a magyar feliratot:

Kattintson a lejátszón a „View subtitle” feliratra, majd válassza ki a magyar („Hungarian”) feliratot a kattintásra legördülő menüből.

magyar-felirat

Íme a videó:

Nos, mit szól hozzá? Van értelme ezt bevezetni az Ön cégénél?

Tegnap úgy döntöttem, hogy a jövő héttől bevezetem, és a munkatársaim egyelőre a munkaidejük 10, majd rövidesen a 20%-át ilyen feladatokkal fogják tölteni, ilyen munkarendben.

Mivel ismerem a kreativitásukat, a szorgalmukat, a kiválóságukat és az elkötelezettségüket, tudom, hogy ebből csak valami jó sülhet ki.

És ön kipróbálja?

Ne olvassa a Bélyegző Expressz Blogot, ha nem szeretne értesülni az ilyen hírekről.
Horváth Attila

Bélyegző Expressz
Minőségi bélyegzők, expressz gyorsasággal, garanciával!
1163 Budapest, Cziráki utca 26-32., Főépület, 1. emelet 115.

Telefon: 06 (1) 411 1212
Telefax: 06 (1) 411 1313
Nyitva tartás: (munkanapokon) 10 és 17 óra között

www.belyegzoexpressz.hu

3 hozzászólás

  1. Nagy Barna (Emc)

    Dan Pink előadása tényleg szenzációs.

    A másik, amit nagyon szeretek, és ehhez hasonlóan teljesen más megvilágításba helyez egy alapvető üzleti kérdést, az Malcolm Gladwell előadása (szintén van magyar felirat): http://www.ted.com/talks/lang/eng/malcolm_gladwell_on_spaghetti_sauce.html

    Amikor versenyelőnyt tervezünk egy cégnek, kötelező darab, de már a főiskolán is a tárgyam részévé tettem.

    • Bélyegző Expressz

      Hú, Barna, ez is szenzációs! Köszönöm!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ahogy ígértem, ma elmondom: ezt vezettem be a | belyegzoexpress - [...] ígértem, ma elmondom: ezt vezettem be a cégemnél: http://www.belyegzoexpressz.hu/blog/2010/05/04/motivacio/ « Előző belyegzoexpress — 2010. 05. 04. 13:52 [...]