Hogyan ronthatja a saját munkája hatékonyságát?

Szerző: | jún 18, 2010 | csendes bélyegző, csendes iroda, halk bélyegző, hatékony irodai munka | 4 hozzászólás

julian-treasureEgy közös terű irodában 66%-kal rosszabb teljesítményt tudunk csak nyújtani — igen, Ön is és a munkatársai is —, mint egy csendes szobában. Vagyis Ön ugyanúgy 100% rezsit és 100% munkabért fizet, de csak 33%-os teljesítményt kap érte.

Sőt, van egy rossz hírem.

A legtöbb kiskereskedelemben hallható hang drámaian — akár 30%-kal! — rontja az eladások hatékonyságát.

Mit tegyen?

Szóljon-e zene az irodában vagy sem? Milyen zene szóljon? Milyen hangok között érdemes dolgozni?

Miért érdemes például minél csendesebb nyomtatót vagy bélyegzőt használni?

A hangok négy különféle módon hatnak ránk. Nézze meg ezt az 5 perces videót, van hozzá magyar felirat is!

A videóhoz így állíthatja be a magyar feliratot:

magyar-felirat

Julian Treasure hangképek tervezésével foglalkozik. A megrendelői azért őt bízzák meg, mert adott felhasználási területhez, adott célhoz halálpontos hangképet tud tervezni, illetve bármilyen hangról meg tudja állapítani, hogy milyen hatással van az emberekre.

Megér egy 66%-os hatékonyságnövelés 5 percet?

Lehet, hogy hétfőn érdemes azzal kezdeni a napot, hogy kitakarítja az irodából a nem odaillő hangokat?

Próbálja ki!

Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a Trodat nem véletlenül költött egy halom pénzt arra, hogy mind a műanyagházas, mind a fémbélyegzői nagyon-nagyon csendesek legyenek. Nem véletlen, hogy valamivel drágábbak, mint más bélyegzők. Na de 66%-kal hatékonyabb az irodai munka ott, ahol kisebb a háttérzaj.

Ne iratkozzon fel a Bélyegző Expressz Blog blogértesítőjére, ha nem szeretne értesülni az ilyen hírekről. Ha mégis szeretne, és Ön még nem regisztrált olvasója a Bélyegző Expressz blognak, akkor  gyorsan regisztráljon itt.

Horváth Attila

Bélyegző Expressz
Minőségi bélyegzők, expressz gyorsasággal, garanciával!
1163 Budapest, Cziráki utca 26-32., Főépület, 1. emelet 115.

Telefon: 06 (1) 411 1212
Telefax: 06 (1) 411 1313
Nyitva tartás: (munkanapokon) 10 és 17 óra között

www.belyegzoexpressz.hu

4 hozzászólás

  1. Langmár Zsuzsa

    Tegnap épp egy kávézóban beszéltem az egyik ügyfelemmel, aki megkért, hogy mondjak neki pár ötletet a mostani domain neve helyett, ami kifejező és beszédes. Meg sem próbáltam, mert zajban és füstben nem tudok gondolkodni.
    Megőrülnék, ha egy ilyen zajos irodában kellene kreatív munkát végeznem.
    Én itthon dolgozom, és reggel vagyok a leghatékonyabb (amikor csiripelnek a verebek)

    • Bélyegző Expressz

      Nem véletlen, hogy én is itthonról dolgozom. Így egyrészt rengeteg időt és utazást spórolok meg, környezetbarát módon dolgozom, ráadásul kizárok egy csomó olyan hatást, amitől rosszabbul végezném a munkám.

  2. Gönye Zoltán

    Nem rossz, jók a szemléltetések. A ted.com-on időnként nagyon klassz előadásokat találni, látom Te is kedveled őket…

    Ha megengeded, a weboldalunkon mi is ajánlunk néhányat.

    üdv.: GZ

  3. tzs007

    Itthon dolgozom, mondván költséghatékonyabb és nyugodtabb. Kertes ház, a rigó és egyéb madárcsicsergés alapfelszereltség.

    Viszont. Van a szomszédban egy bolond öregasszony és a 40 éves tróger fia, akik folyton veszekednek, de ezt nem a házban teszik hogy ne halljam (egyébként akkor is hallom csak valamivel halkabban) hanem az udvaron. A vénasszony hangja olyan, mint egy megsebzett varjúé aki megafonba károg, a muki meg hozza a klasszikus alkoholista formát. Ne kérdezzétek milyen környéken lakom, ez egy kertváros, és ha ők nem lennének más egyéb zavaró tényezőt leszámítva, élhető és nyugodt lenne a hely.

    Mit lehet ebben az esetben tenni? Csak és kizárólag a tűrés marad, mivel politikailag korrekt a szituáció, vagy jelentsem őket fel, esetleg torkolljon tettlegességbe a dolog és találjak ki nekik valami középkori módszert mások ilyen irányú verbális elfoglaltságától való elrettentésére?

    Egyébként most ott tartunk, hogy már hangosan kóstolgat, és annak is én lettem az oka, hogy a gaz nála is kinő (idézem: „EZ A K*****TT TARACK IS A SZOMSZÉDBÓL NŐ ÁT, ÉS EZT A ROHADT KERTÉST IS NEKEM KELL MEGCSINÁLNI!”)

    Szóval a hangok munkamorálra való hatása nálam erősen megalapozott.