Hogyan lesz saját QR-kódom? És QR-kódos bélyegzőm? Hogyan szerezzek vele vevőket?

Szerző: | máj 10, 2011 | bélyegző, bélyegző qr kóddal, qr kód, qr kód bélyegző, qr kódos bélyegző | 1 hozzászólás

sajat-kodMost, hogy már rengeteget teszteltünk, és a legbevállalósabbak első hulláma már rendelt néhány QR-kódos bélyegzőt, elegendő visszajelzés gyűlt össze ahhoz, hogy összeállítsak Önnek egy minden lehetséges technikai részletre kiterjedő kisokost.

Ha eddig nem tudta, miért és mire használhatná a QR-kódot, ha nem tudta, hogyan lehet Önnek ilyen kódja, vagy egyszerűen csak szeretne néhány újabb ötletet, akkor ez a cikk Önnek szól.

  • Ha szeretne egy olyan marketing eszközt, amely fillérekből oldja meg azt, hogy az offline marketing eszközeiről azonnal az online felületeire (honlap, webáruház, blog, Facebook oldal stb.) vezesse a látogatóit…
  • Ha azt szeretné, hogy a lehetséges vevői az Ön és csakis az Ön adatait mentsék el a telefonjukba…
  • Ha szeretne akár egy papírdarabról — ami lehet szórólap vagy akár egy közönséges számla is — videoüzenetet küldeni a lehetséges vevőinek…
  • Ha szeretne egy olyan térképet mellékelni a számlájához vagy a DM leveléhez, amelyen az, aki olvassa, azt is megtervezheti, hogy hogyan jut el Önhöz, sőt, még azt is látja, hogy útközben hol van dugó, és hol tud simán haladni…
  • és ha mindezt tényleg nagyon költséghatékonyan szeretné…

… akkor most figyeljen, mert elmondom lépésről-lépésre, hogy hogyan készítheti el a saját QR-kódját teljesen ingyen, és azt is megmutatom, hogy milyen adatmennyiséget tartalmazó QR-kódot mekkora bélyegzőre érdemes tennie ahhoz, hogy a lehető legtöbb okostelefon olvasni tudja.

Ha még nem tudja, mire jó a QR-kód, javaslom, először olvassa el ezt és ezt az írást. Ha már tudja, akkor jöjjön a gyakorlati megvalósítás!

Hogyan generálhat QR-kódot ingyen?

Több jó megoldás is van. A legkényelmesebbnek nekem ez az oldal tűnik:

>>> Itt generálhat QR-kódot

Hogyan kezdjen hozzá?

qr-kod-generalasa

1. Válasszon a legördülő menüből!

Ezen a honlapon az alábbi adatokkal készíthet QR-kódot:

QR-kóddá alakíthatja egy weboldal linkjét

Ha ezt választja, a kódot beolvasó telefon tulajdonosa máris az Ön weboldalát böngészi. Jól válasszon linket! Nem kell feltétlenül a honlapja főoldalát megadnia, sőt! A legjobb, ha a link arra az aloldalra mutat, amelyen a legfrissebb akciója vagy a legújabb üzenete van.

Ha az Ön üzenete egy weboldalon keresztül érné el a legkönnyebben a vevőit, akkor készítsen QR-kódot egy weblinkből. Ehhez nem kell mást tennie, mint megnyitnia a weboldalának azt a részét, ahová a vevőit vezetni szeretné, majd kimásolni a böngésző címsorából az ott található linket, és beilleszteni a fenti honlap szerkesztő mezőjébe. Utána csak meg kell nyomni a Generate Code feliratú gombot, és máris elkészül a kód. Ez egy képfájl lesz, egyelőre mentse el.

Melyik bélyegzőbe fér bele egy ilyen adatmennyiséget tartalmazó QR-kód?

Jobb okostelefonok már a 17×17 milliméteres kódot is könnyedén beolvassák, főleg, ha ilyen kevés adatot kell csak tárolni a kódban.

De a biztosra szeretne menni, és azt szeretné, hogy minden kódolvasásra alkalmas telefon hibátlanul beolvassa a bélyegzője lenyomatát, akkor érdemes legalább 21×21 milliméter magas vagy annál nagyobb bélyegzőt választania (kattintson a linkre).

Egyszínű bélyegző egy weboldal linkjét tartalmazó QR-kódhoz — Trodat 4913

Többszínű bélyegző egy weboldal linkjét tartalmazó QR-kódhoz — Trodat 4913 MultiColor

Kóddá alakíthat egy telefonszámot

Ha azt szeretné, hogy a vevője egyetlen kattintással elérje Önt, akkor feltétlenül ezt a megoldást válassza!

Egyszerűen írja be a telefonszámot az üres mezőbe. FIGYELEM!!! Ne feledje az országkódot! Válassza ezt a formátumot:

+3614111212

Utána nyomja meg a Generate Code gombot, majd a kódot tartalmazó képfájlt mentse el.

Melyik bélyegzőbe fér bele egy ilyen adatmennyiséget tartalmazó QR-kód?

Itt is a 21 milliméter magas lenyomatméretet ajánlom (kattintson a linkre).

Egyszínű bélyegző egy telefonszámot tartalmazó QR-kódhoz — Trodat 4913

Többszínű bélyegző egy telefonszámot tartalmazó QR-kódhoz — Trodat 4913 MultiColor

Készíthet QR-kódot egy SMS-ben történő regisztrációhoz vagy megrendeléshez

Alakítson QR-kóddá egy olyan telefonszámot, ahová SMS üzenetet vár. Megadhatja hozzá a kész üzenetet is, például írhatja azt, hogy "Kérek egy bélyegzőt!"

Aki beszkenneli, egyetlen gombnyomással elküldheti ezt az üzenetet Önnek.

Mikor érdemes ezt használnia?

Akár akkor, ha listát épít, és egy QR-kóddal kombinált játékban kéri el az érdeklődők telefonszámát, amit ők egy SMS elküldésével máris megadtak Önnek, akár akkor, ha van egy terméke, amelynek a megrendelését rém egyszerűvé szeretné tenni.

Ha listát épít, javaslom, az SMS szövegében mindenképpen legyen benne, hogy "hozzájárulok adataim kezeléséhez". Az SMS megszerkesztése előtt feltétlenül kérje ki jogásza tanácsát.

Ha például autómentéssel foglalkozik, a kód tartalmazza a diszpécser mobilszámát, és írja be ezt az üzenetet, mielőtt a kódot generálná: "Elakadtam, kérem, hívjanak azonnal!"

Milyen jó is lenne, ha minden autószerviz egy olyan bélyegzővel hitelesítené a kocsi szervizkönyvét, amelyben benne lenne egy ilyen QR-kód is!

A gépelés után nyomja meg a Generate Code gombot, majd mentse el a kapott képfájlt.

Melyik bélyegzőbe fér bele egy ilyen adatmennyiséget tartalmazó QR-kód?

Rövidebb üzenetekhez a 21 milliméter magas lenyomatméretet ajánlom (kattintson a linkre).

Egyszínű bélyegző egy rövid SMS-t tartalmazó QR-kódhoz — Trodat 4913

Többszínű bélyegző egy rövid SMS-t tartalmazó QR-kódhoz — Trodat 4913 MultiColor

Ha hosszabb SMS-t szeretne beletenni a kódba, akkor nagyobb bélyegzőre lesz szüksége (kattintson a linkre).

Egyszínű, nagy mennyiségű adat kódolására alkalmas QR-kóddal is elkészíthető Trodat 4915

Többszínű, nagy mennyiségű adatot tartalmazó QR-kóddal is elkészíthető Trodat 4915 MultiColor

E-mail cím a QR-kódban

Ez a funkció még iPhone-on sem működött hibátlanul, úgyhogy egyelőre kezelje fenntartásokkal. A cél az lenne, hogy a vevő egyetlen kód beolvasásával már az Önnek címzett e-mailt fogalmazhassa. A megoldás ugyanaz, mint az SMS-nél, csak hosszabb üzenetet lehetne vele küldeni — ha hibátlanul működne. Egyelőre bízzunk a fejlesztőkben.

Ehhez is elég a 21 mm magas bélyegző, de egyelőre ez a funkció nem tűnik hibátlannak.

Minden telefonkönyvi információ egy kódban

Nincs is annál jobb, mint amikor egy érdeklődő már akkor elteszi az Ön telefonszámát, amikor még nincs is szüksége a termékére, de már tudja, hogy ha egyszer szüksége lesz rá, Önnél megkaphatja, és nem fog csalódni. Benne lenni a potenciális vevőink telefonkönyvében legalább akkora stratégiai előny, mintha fejből tudnák a szlogenünket. Ha tehát azt szeretné, hogy a potenciális vevői telefonkönyvében Ön legyen az első — és jó eséllyel az egyetlen — a saját szakterületén, akkor mindenképpen ezt válassza

Tudnia kell, hogy ez a kód rémes adatmennyiséget fog hordozni, ezért mindenképpen nagyobb bélyegzőben fog elférni, mint a többi. Azért fontos, hogy az a kód, amelyben ennyi a fontos információ, elég nagy legyen, mert nem minden okostelefonon van autofókusz, és nem mind képes a 25-30 milliméternél kisebb kódok hibátlan olvasására. Ezt most elég sokat teszteltük, ezért javaslom, hogy sűrűbben teleírt kódhoz (több adathoz) válasszon nagyobb bélyegzőt.

Ha ezt a megoldást szeretné, ezek közül a bélyegzők közül válasszon (kattintson a linkre):

Egyszínű, nagy mennyiségű adat kódolására alkalmas QR-kóddal is elkészíthető Trodat 4915

Többszínű, nagy mennyiségű adatot tartalmazó QR-kóddal is elkészíthető Trodat 4915 MultiColor

A legfrissebb Twitter üzenetek megosztása QR-kóddal

Sajnos ez a funkció sem működik megbízhatóan, de hátha kijavítják.

A lényege az lenne, hogy a kód beolvasására megjelennek az Ön legfrissebb Twitter üzenetei — így folyamatosan tudja tartani a kapcsolatot a potenciális vevőivel.

Ez is kis adattartalmú kód, elég hozzá a 21 milliméter magas bélyegző (kattintson a linkre).

Egyszínű bélyegző egy rövid SMS-t tartalmazó QR-kódhoz — Trodat 4913

Többszínű bélyegző egy rövid SMS-t tartalmazó QR-kódhoz — Trodat 4913 MultiColor

2. Kész a kód, kiválasztottam a bélyegzőt, hogyan tovább?

Most itt tart:

qr-kod-feltoltese-a-belyegzo-webaruhazba

Bekarikáztam Önnek, hogy hol tudja feltölteni a kapott kódot. Töltse fel az imént generált QR-kódot a webáruházba, és helyezze el a bélyegzőn oda, ahová csak szeretné!

Gépelje be a bélyegző szövegét — és már kész is van!

A következő lépésben már csak az adatait kell megadnia, hogy tudjuk, hová szállítsunk, és már el is küldheti a megrendelést.

És ha most rendel…

… akkor még egy hatalmas kedvezményt is kap egy kedves Partneremtől!

Ha Ön QR-kóddal hirdet, akkor egyértelműen azok figyelmére számít, akik okostelefont használnak.

Azt is bizonyára tudja, hogy ezeken az okostelefonokon ugyanúgy lehet böngészni a honlapokat, mint egy laptopon vagy egy hagyományos számítógépen.

Csakhogy a legtöbb olyan honlap, amely jól böngészhető egy hagyományos számítógépről, kifejezetten nehézkesen olvasható okostelefonról.

Takács Zsolt mobilbarát honlapokat készít. Ez azt jelenti, hogy már meglévő honlapokhoz el tud készíteni olyan kiegészítőket, amelyek segítségével mobilról böngészve egy mobilbarát verzió nyílik meg (miközben a hagyományos számítógépek továbbra is a régi módon látják a weblapot). Illetve Zsolt komplett új, mobilbarát honlapokat is készít.

Ha tehát úgy gondolja, hogy eljött az idő arra, hogy a weboldalát ez év végére minimum másfél millió felhasználó számára otthonosabbá, böngészhetőbbé tegye, akkor Önnek kapóra jöhet Zsolt ajánlata.

Zsolt minden olyan vásárlónak, aki a Bélyegző Expressznél QR-kódos bélyegzőt rendel, és mobilbarát honlapot szeretne, felajánlott egy 50%-os kedvezményt.

A mobilbarát honlapra vonatkozó kedvezmény részleteiért kattintson ide!

FIGYELEM!!!

Mint minden akció, ez is határidős, érdemes elolvasnia a részleteket.

Ha tetszett ez a bejegyzés, és szívesen megnyomná a Tetszik (magyarul: Like) gombot, netán másoknak is szívesen ajánlaná ezt az írást, most díjmentesen megteheti itt:

Ne iratkozzon fel a Bélyegző Expressz Blog blogértesítőjére, ha nem szeretne értesülni az ilyen hírekről. Ha mégis szeretne, és Ön még nem regisztrált olvasója a Bélyegző Expressz blognak, akkor  gyorsan regisztráljon itt.

Horváth Attila

Bélyegző Expressz
Minőségi bélyegzők, expressz gyorsasággal, garanciával!
1163 Budapest, Cziráki utca 26-32., Főépület, 1. emelet 115.

Telefon: 06 (1) 411 1212
Telefax: 06 (1) 411 1313
Nyitva tartás: (munkanapokon) 10 és 17 óra között

www.belyegzoexpressz.hu

Csatlakozzon a Bélyegző Expressz rajongóihoz a Facebook-on!

1 hozzászólás

  1. Tulok Imre

    Ezek nagyon jó ötletek! Most azon gondolkozom, hogyan tudnám használni…

    Annyit fűznék hozzá, hogy az sms-küldés sem működik mindig. Konkrétan a telefonomra telepített Neoreader nevü program nem küldi el az smst, mert engedély kellene hozzá, de nem lehet engedélyezni a menüben. 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Szóval akkor mi is az a QR kód és mi köze a marketinghez? | szimpatikus.hu trackback proxy - [...] Szimpatikus.hu Közösség, a “Szóval akkor mi is az a QR kód és mi köze a marketinghez?” című bejegyzésre szeretném…