A nap, amikor elegem lett a bélyegzőkből

Szerző: | júl 29, 2013 | bélyegző, spacepen | 5 hozzászólás

műfajváltásÉveken keresztül írtam ebben a blogban ha nem is mindig bélyegzőkről, de többnyire mégis azokról. Ennek most vége. Vagyis majdnem vége. Műfajváltás következik, témában, hangban, terjedelemben. Nevezhetném akár peresztrojkának is.

Szerintem szeretni fogja.

A címmel ellentétben nem lett elegem a bélyegzőkből – most is abból élünk, hogy pecséteket gyártunk. De a blogban sokkal gyakrabban szeretnék olyan témákról írni, amelyek azoknak is érdekesek lehetnek, akiket a bélyegzők – érthető okokból – hidegen hagynak.

A legszembetűnőbb változás a bejegyzések terjedelmében várható. Ez idáig gyakran szinte olvashatatlanul hosszú postokat írtam. Ez most drasztikusan megváltozik. Kevesebb szó, több tartalom.

Tudja, miben különböznek a szovjet fegyverek az amerikaiaktól? Az amerikaiak a találati pontosságot fejlesztették tökélyre. Az oroszok egyszerűbben megoldották: növelték a töltet nagyságát. Ebben az értelemben azt ígérem, hogy szakítok a szovjet mintával.

De ha már mégis a szovjet modellnél kellene maradni, akkor itt egy másik – immár írószeres – példa. (Nehéz még teljesen elszabadulni a szakmától.)

A hagyományos golyóstollak nem működnek az űrben. Ez egyszerűen azért van, mert a súlytalanság állapotában a tinta nem folyik le a tollbetét aljára. A NASA rengeteget költött egy olyan golyóstoll kifejlesztésére, amely zéró gravitáció mellett is tökéletesen ír. Sőt, víz alatt is.

Hogyan oldották meg ugyanezt a problémát a szovjetek?

Ceruzával írtak az űrben.

No, valahogy így képzelem én is a bloggal. Mondom: szerintem szeretni fogja.

(Psszt! A teljes igazság a SpacePenről itt olvasható. A fenti történet csak legenda – de a legenda jobb, mint az igazság.)

5 hozzászólás

  1. Bálint Balázs

    Szervusz Attila !

    Csak némi kiegészítés. A szovjet fegyverek jó része azért volt pont egy kicsivel nagyobb mint az USA fegyvereké, ( pl. aknavető NATO – warsói szerződés ellentét ) mert így a zsákmányolt lőszert is tudták használni míg viszont ez nem működött. A fegyvereket pedig az egyszerűség ihlette, nem a pontos de bonyolult szerkezet. Nem mellékesen hadgyakorlaton bizonyították be, hogy egy jó gyakorlott Orosz tüzér pontosabban belövi a célt mint egy agyon számítógépezett amerikai, és ez igaz is.
    Mindemellett értem és jó a hasonlat. magam is e felé igyekszem elmenni a cikjeimben.

    Üdv.

  2. Bognár László

    Én szerettem-szeretem ezt a blogot, éppen azért, mert sohasem hittem volna, hogy a bélyegzőkről ennyire jól és ennyit lehet írni. Igaz, a marketing számtalan témája is kapcsolódott a bélyegzőkhöz, de éppen ezért lett megunhatatlan „a bélyegző”.
    Szóval félek most egy kicsit…
    Igaz, egyre kevesebb idő jut egy-egy blogbejegyzésre, ezért a tömör megfogalmazás, a gyors lefutás fontos.
    De a kimutatások szerint – SEO szempontból – a túl rövid bejegyzések kevésbé versenyképesek, vagyis kevesebb energia van bennük ahhoz, hogy az üzleti célok érvényre juthassanak a keresőben elfoglalt hely által.
    Szóval drukkolok, hogy az egészséges egyensúly meglegyen!!!

  3. Kárpáti Zoltán

    Kedves Attila!
    Biztosan nagyon jók lesznek majd a bejegyzéseid, mert eddig is nagyszerűek voltak! Amikor személyesen találkoztunk, említettem Neked, hogy Te vagy az egyetlen „blogger”, akinek mindig, minden körülmények között elolvasom a bejegyzéseit. Ez azóta sem változott, mert az írásaid szórakoztatóak és infomatívak is egyben. Én személy szerint sajnálni fogom, ha kicsit rövidebbek lesznek az írásaid!

    Várom az elsőt! Szép napot kívánok!

  4. Tornoczky Gábor

    Felvettem a ritmust: ez rövid volt, de jó!

  5. Napocska játékbolt

    Nagyon jó! Várjuk a folytatást!